• Today is: duminică, februarie 25, 2018

Supa de morcovi, cartofi dulci si ghimbir

admin
februarie03/ 2018

Ingrediente

  • Doua linguri de ulei de masline extra virgin
  • 450 de grame de morcov, taiati in bucati de 3 sau 4 cm
  • 450 de grame de cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • Praz (partile albe si verzi) si taiat
  • Jumatate de pahar de telina taiata
  • Un catel de usturoi curatat
  • O lingura de ghimbir proaspat curatat si taiat
  • O lingurita de sare grunjoasa
  • Patru linguri de coriandru proaspat
  • O lingura de suc proaspat de lime
  • O lingura de ardei iute jalapeno
  • 150 de grame de varza chinezeasca curatata si taiata in felii

supa de morcov

Mod de preparare

  1. Incalzeste uleiul intr-o oala pana cand e destul de fierbinte pentru a sfarai o leguma. Adauga morcovii, cartofii dulci, prazul, salata, usturoiul, ghimbirul si o jumatate de lingurita de sare. Acopera si amesteci ocazional la foc mic spre mediu pana cand se inmoaie si isi schimba culoarea, timp de 10 minute.
  2. Scoate cu polonicul de doua ori niste legume pe care le dai deoparte, dupa care faci un piure din ceea ce a ramas in oala cu ajutorul unui blender de imersie. Daca nu ai asa ceva, lasa supa sa se raceasca partial, transfera intr-un blender sau procesor de mancare, in diferite etape daca este nevoie, si fa piure.
  3. Adauga legumele care au fost date la o parte, sucul de lime si ardeii jalapeno. Adu supa la fierbere si amesteca timp de 30 de secunde. Gusta si eventual poti asezona cu o jumatate de lingurita de sare. Poti pune supa in castroane si sa adaugi restul de doua linguri de coriandru.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>